LU Cent wafers 10x45g

 7,47

CENT WAFERS van Lu 10x45g

Categorie:

 De Cent Wafers van LU zijn niet alleen een heerlijke snack, maar hebben ook een rijke geschiedenis en zijn een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur.

De LU-fabriek werd in 1850 opgericht door Jean-Romain Lefèvre en zijn vrouw Pauline-Isabelle Utile in het Franse Nantes. In 1886 bracht de fabriek de eerste versie van de Cent Wafers uit, die oorspronkelijk bekend stonden als “Gaufrettes Fines”. Het ontwerp van de wafels was geïnspireerd op de architectuur van de Eiffeltoren, die op dat moment net was gebouwd. Het ontwerp bestaat uit meerdere lagen van fijne wafeltjes en chocolade, die de structuur van de Eiffeltoren nabootsen.

De wafers kenden al snel succes en werden al snel een belangrijk exportproduct voor de LU-fabriek. In 1905 werd de beroemde rode verpakking met de afbeelding van de Eiffeltoren geïntroduceerd, die tegenwoordig nog steeds wordt gebruikt. De wafers werden wereldwijd bekend als “Petit Écolier”, ofwel “kleine student”, vanwege de afbeelding van een jongen met een schooltas die op de verpakking staat.

De Cent Wafers zijn ook bekend om hun associatie met de Franse cultuur. In Frankrijk zijn de wafers een populair product en worden ze vaak geassocieerd met de traditionele Franse levensstijl. De wafers worden vaak geserveerd met koffie of thee en worden beschouwd als een snack die past bij een ontspannen levensstijl.

Tegenwoordig zijn de Cent Wafers van LU nog steeds een populaire snack, zowel in Frankrijk als wereldwijd. De wafers zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en verpakkingen, waaronder individuele porties en grotere verpakkingen voor het delen met vrienden en familie.

Kortom, de Cent Wafers van LU zijn niet alleen een heerlijke snack, maar hebben ook een rijke geschiedenis en zijn een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur.

 

Gewicht 0,5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “LU Cent wafers 10x45g” te beoordelen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Winkelwagen
Scroll naar boven