Rundvleeswit frituurvet 4 x 550g

 19,79

BLANC DE BOEUF frituurvet 4x550g

Categorie:

Heb je altijd al het geheim van lekkere Belgische frieten willen weten? Het is hier, en het is Rundvleeswit!

Rundvleeswit, dat gepresenteerd wordt in de vorm van brood, is eigenlijk rundvleesvet. Maar experts en liefhebbers van friet weten dat hierin de echte smaak van noordelijke en Belgische frieten verborgen zit!

Met het wit van rundvlees kunt u frieten maken die niet vet zijn en niet slecht ruiken. Een geur die de eetlust opwekt, knapperige en gouden frieten, een authentieke smaak, runderwit zal al uw kookkunsten transformeren.

Dit rundvleeswit, gemaakt van zorgvuldig geselecteerd dierlijk vet, geeft een heerlijke en ongeëvenaarde smaak aan al uw gefrituurde bereidingen (friet, vlees, vis, beignets…). Wij raden u echter aan niet hetzelfde rundvetbad te gebruiken voor uw verschillende bereidingen.

Vraagt u zich af hoe u de runderalbuminen moet gebruiken? Als de 1 kg runderalbumine in vaste vorm is, smelt hij zeer snel onder invloed van warmte (tussen 160°C en 180°C). Eens het perfect gesmolten is, moet u enkel nog beginnen koken.

Hoe maak je echte Belgische frieten met runderwit? Nu u het geheime ingrediënt voor lekkere frieten kent, is het de kunst om ze te bakken. En omdat het zonde zou zijn om onderweg te stoppen, vertellen we je de techniek.

Voor frieten die zowel smelten in de mond als knapperig zijn, is er niets beter dan twee opeenvolgende kookbeurten.

Begin met het snijden van uw aardappelen (wij raden de bintje-variant aan, maar alle versies zijn verleidelijk) en droog ze om een deel van het zetmeel te verwijderen.

Bereid vervolgens het eerste bad voor, waarin de binnenkant van de frietjes wordt gebakken. Breng het rundervet op een temperatuur van 140°C voordat u uw frieten erin dompelt. Eenmaal gaar, laat u ze 6 tot 8 minuten bakken (de tijd kan enigszins verschillen naargelang van de aardappelsoort en de gekozen snit). Wanneer de tijd verstreken is, haalt u de frieten eruit en laat u ze rusten.

Maak vlak voor het eten een tweede kookbad in het rundvleeswit. Dit is bedoeld om de frieten bruin en krokant te maken. De temperatuur moet dus verhoogd worden tot 175°C. Doe een snelle garing van 2 à 3 minuten en uw frieten met rundsvet zijn klaar om op te eten!

Productvoordeel:

Ideale bereiding voor frietjes
Gemakkelijk te gebruiken
Vermindert frituurluchtjes

Karakteristiek Rundvlees Wit :

Rundvlees wit

Niet-gehydrogeneerd vet

Ingrediënten: rundervet, ontschuimer E900, antioxidant E306, natuurlijk aroma.

Vetgehalte: 100%.

Organoleptische kenmerken: neutrale smaak, geen ranzigheid

Gebruik:

1 kg wit rundvlees = 1 l olie

Niet mengen met andere spijsoliën of vetten

Na elk gebruik filteren

Maximaal 10 keer te gebruiken

Smelt na afkoeling

Houdbaarheid: gemiddeld 9 maanden

Opslag: bij gemiddelde temperatuur, droog en beschermd tegen licht

 

 

Gewicht 2,5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rundvleeswit frituurvet 4 x 550g” te beoordelen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Winkelwagen
Scroll naar boven